Universiteit voor Humanistiek

De Universiteit voor Humanistiek is een kleine, zelfstandige universiteit die zich laat inspireren door het humanisme en sociale- en geesteswetenschappen in zich verenigt. Ons onderzoek en onderwijs richt zich op eigentijdse vragen rondom zingeving, levensbeschouwing en de inrichting van een menswaardige samenleving.

De universiteit biedt momenteel een bacheloropleiding, drie masteropleidingen en een PhD-Graduate School aan ca. 650 studenten. We hebben de ambitie om verder te groeien in studentenaantallen, onderzoek- en valorisatieprojecten.
De wetenschappelijke staf is ingedeeld in 5 leerstoelgroepen. Ondersteuning is georganiseerd in 3 afdelingen: Onderwijs, Onderzoek & Valorisatie en Bedrijfsvoering.

De UvH bevindt zich in de historische binnenstad van Utrecht en kent een informele werksfeer met circa 120 betrokken medewerkers. Meer informatie is te vinden op onze website www.uvh.nl

Profiel

Je bent verantwoordelijk voor de interne onderwijskwaliteitscyclus van de vier opleidingen van de UvH. Je hebt daarbij oog voor onderwijskundige en organisatorische aspecten en hebt een adviserende, coördinerende en controlerende rol. Hierin werk je nauw samen met de Directeur Onderwijs, de opleidingscoördinatoren, de Opleidingscommissie en de Examencommissie. Als hoofd ben je medeverantwoordelijk voor de bemensing van de curricula.

De organisatie en inhoudelijke uitvoering van (her)accreditatietrajecten, midterm evaluaties en projecten als de kwaliteitsafspraken zijn belangrijke componenten van je functie. Samen met de beleidsmedewerkers vertaal je relevante trends, ontwikkelingen en wet- en regelgeving in het hoger onderwijs naar operationeel kwaliteitsbeleid. Internationalisering van het onderwijs vormt hierbij een speerpunt.

Daarnaast geef je leiding aan de 9 medewerkers van de ondersteunende afdeling onderwijs- en studentenzaken. De afdeling omvat de onderwijsadministratie, secretaris examencommissie, twee studieadviseurs en twee beleidsmedewerkers. Ook het international office van de UvH valt onder deze afdeling en krijgt komende jaren meer vorm. Met dit team draag je actief bij aan de continue ontwikkeling van kwalitatief, hoogwaardig wetenschappelijk onderwijs.

 

Kwalificaties

 • Academische master- of doctoraalopleiding; bij voorkeur Onderwijskunde of Onderwijswetenschappen;
 • Leidinggevende capaciteiten, gebleken uit enkele jaren ervaring als leidinggevende;
 • Aantoonbare ervaring op het terrein van onderwijsbeleid, onderwijskwaliteitszorg en projectmatig werken binnen een universitaire instelling;
 • Kennis van de relevante procedures en wet- en regelgeving rond kwaliteitsborging en de WHW;
 • Ervaring met het organiseren en doorlopen van (NVAO)-accreditatietrajecten;
 • Ervaring met internationalisering binnen het Hoger Onderwijs is een pre;
 • Goede actieve beheersing van Engels en Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Zelfstandige werkwijze maar ook goed in samenwerken;
 • Affiniteit met humanistische levensbeschouwing;
 • Competenties: nauwkeurig, doortastend, resultaatgericht, sociaal vaardig en organisatiesensitief.

 

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk contract voor een jaar. Bij gebleken geschiktheid en aanwezigheid van voldoende financiering is er uitzicht op een vast dienstverband.

De functie is ingedeeld als Medewerker Onderwijsontwikkeling in het Nederlandse Universitaire Functie Ordening systeem (salarisschaal 11 of 12 CAO Nederlandse Universiteiten, afhankelijk van relevante werkervaring en verantwoordelijkheden).

Over het salaris betalen wij ook een eindejaarsuitkering (13e maand). Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren o.a. pensioenregeling bij het ABP, een ruime verlofregeling, ontwikkel/opleidingsmogelijkheden en flexibele werktijden. Deze arbeidsvoorwaarden zijn aan te vullen via het keuzemodel arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie over deze functie is te verkrijgen via Doret de Ruyter, Directeur Onderwijs, telefonisch 030-2390123 of per mail via d.deruyter@uvh.nl

NB: Sollicitaties worden alleen via het Varbi Recruitsysteem in behandeling genomen (niet per mail).

De eerste gespreksronde vindt plaats op donderdagmiddag 9 juni.

Dienstverband Tijdelijk dienstverband
Omvang functie Fulltime/Parttime
Indiensttreding 1 september 2022 (bij voorkeur)
Salaris € 3.821,= tot € 5.943,= bruto per maand bij volledige werktijd van 38 uur per week
Aantal posities 1
Uren 0,8 fte - 1 fte
Plaats Utrecht
Provincie Utrecht
Land Nederland
Referentienummer 2022/8
Contact
 • Doret de Ruyter, 030-2390123
Gepubliceerd 29-04-2022
Uiterste datum 29-05-2022
Inloggen en solliciteren

Tillbaka till lediga jobb