Universiteit voor Humanistiek

De Universiteit voor Humanistiek is een kleine, zelfstandige universiteit die zich laat inspireren door het humanistisch gedachtegoed. Het onderzoek en onderwijs van de UvH is gericht op eigentijdse vragen rondom zingeving, levensbeschouwing en de inrichting van een zorgzame en rechtvaardige wereld. Het onderzoek van de UvH is transdisciplinair en integreert filosofische, historische en sociaalwetenschappelijke benaderingen.

De UvH kent een bacheloropleiding en drie masteropleidingen: de bachelor Humanistiek, de master Humanistiek, de master Burgerschap en Kwaliteit van Samenleven en de master Zorgethiek en Beleid. Ook is er een Graduate School voor PhD-studenten. De wetenschappelijke staf is verdeeld over 5 leerstoelgroepen. Ondersteuning is georganiseerd in 3 afdelingen: Onderwijs, Onderzoek & Valorisatie en Bedrijfsvoering.

De UvH bevindt zich in de historische binnenstad van Utrecht en kent een informele werksfeer met circa 120 betrokken medewerkers. Meer informatie over de UvH is te vinden op onze website www.uvh.nl

Profiel

Je bent een gepromoveerd wetenschapper met aantoonbare vaardigheden op het gebied van onderwijs, bij voorkeur in het bezit van een BKO. Je bent bekend met de zorgethiek als interdisciplinair onderzoeksveld, of bereid hierin te investeren. Je kunt goed conceptueel denken en hebt aantoonbare interesse in de wisselwerking tussen theoretisch en praktische onderzoek en de wijze waarop normativiteit hierin een rol speelt.

 

Plaats in de organisatie

Je maakt deel uit van de leerstoelgroep zorgethiek die een Master ‘Zorgethiek en beleid’ verzorgt en onderwijs geeft in de pre-masteropleiding van de UvH. Deze pre-master bereidt voor op zowel de master Zorgethiek als master Humanistiek. Je participeert daarnaast in de UvH als academische gemeenschap in de samenwerking met collega’s uit andere leerstoelgroepen.

 

Werkzaamheden

  • Het uitvoeren van wetenschappelijk onderwijs binnen de pre-masteropleiding en de Master ‘Zorgethiek en beleid’. Het gaat om het zelfstandig of met collega’s verzorgen van colleges en werkgroepen en het begeleiden van (pre-)masterthesissen. Ook valt de coördinatie van de pre-masterthese in het takenpakket.
  • Wetenschappelijk onderzoek is niet in het takenpakket opgenomen.

 

Kwalificaties

  • Gepromoveerd in de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, of verpleeg-, gezondheids,- of medische wetenschappen
  • Onderwijservaring op academisch niveau en in staat tot het geven van inspirerend onderwijs
  • In het bezit van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of bereid deze op korte termijn te behalen
  • Ervaring met het begeleiden van zowel conceptueel als (kwalitatief) empirisch onderzoek
  • Brede, interdisciplinaire en praktijkgerichte oriëntatie en inzetbaarheid
  • Coöperatieve en flexibele instelling en teamplayer
  • Affiniteit met het humanisme

 

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor 10 maanden. Deze functie is ingedeeld als Docent niveau 3 in het Nederlandse Universitaire Functie Ordening systeem (salarisschaal 10-11 van CAO Nederlandse Universiteiten).

Over het salaris betalen wij een eindejaarsuitkering (13e maand). Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren o.a. pensioenregeling bij het ABP, een ruime verlofregeling, ontwikkel/opleidingsmogelijkheden en flexibele werktijden. Deze arbeidsvoorwaarden zijn aan te vullen via het keuzemodel arbeidsvoorwaarden.

Nadere inlichtingen kunnen worden ingewonnen bij prof. dr. Carlo Leget, c.leget@uvh.nl

De gesprekken vinden plaats op vrijdag 29 oktober 2021.

Dienstverband Tijdelijk dienstverband
Omvang functie Parttime
Indiensttreding 16 november 2021 (bij voorkeur)
Salaris € 3.408,= tot max. € 5.211,=
Aantal posities 1
Uren 9,5 uur per week
Plaats Utrecht
Land Nederland
Referentienummer 2021/16
Contact
  • Carlo Leget, 0302390155
Gepubliceerd 30-09-2021
Uiterste datum 17-10-2021

Tillbaka till lediga jobb