Universiteit voor Humanistiek

De Universiteit voor Humanistiek is een kleine, zelfstandige universiteit die zich laat inspireren door het humanistisch gedachtegoed. Het onderzoek en onderwijs van de UvH is gericht op eigentijdse vragen rondom zingeving, levensbeschouwing en de inrichting van een zorgzame en rechtvaardige wereld. Het onderzoek van de UvH is transdisciplinair en integreert filosofische, historische en sociaalwetenschappelijke benaderingen.

De UvH kent een bacheloropleiding en drie masteropleidingen: de bachelor Humanistiek, de master Humanistiek, de master Burgerschap en Kwaliteit van Samenleven en de master Zorgethiek en Beleid. Ook is er een Graduate School voor PhD-studenten. De wetenschappelijke staf is verdeeld over 5 leerstoelgroepen. Ondersteuning is georganiseerd in 3 afdelingen: Onderwijs, Onderzoek & Valorisatie en Bedrijfsvoering.

De UvH bevindt zich in de historische binnenstad van Utrecht en kent een informele werksfeer met circa 120 betrokken medewerkers. Meer informatie over de UvH is te vinden op onze website www.uvh.nl

Profiel

Je bent een beginnende en ambitieuze beleidsmedewerker die de Directeur Onderwijs en het Hoofd Onderwijs en Studentenzaken gaat ondersteunen bij het voorbereiden en ontwikkelen van onderwijsbeleid en de implementatie daarvan in het onderwijs. Daarvoor stem je af met de betrokkenen binnen de instelling. Je denkt daarbij in mogelijkheden en hebt voldoende oog voor de perspectieven van de verschillende stakeholders en de haalbaarheid van de plannen.

Bovendien ben je ook pragmatisch en schep je er voldoening in om beleidsplannen om te zetten in concrete veranderingen in de onderwijsorganisatie. Deze functie omvat dan ook een breed takenpakket. Je beschikt over of ontwikkelt deskundigheid op meerdere beleidsterreinen, zoals flexibilisering van het onderwijs, de accreditatiecyclus en onderwijskwaliteitszorg.

 

Plaats in de organisatie

Je komt te werken in de afdeling Onderwijs- en studentenzaken, bestaande uit negen collega’s. De afdeling is verantwoordelijk voor de onderwijsadministratie en -organisatie, studieadvies, ondersteuning examen- en opleidingscommissie, internationalisering en het onderwijsbeleid. Er is één andere beleidsmedewerker en twee collega’s hebben beleidsportefeuilles als onderdeel van hun takenpakket.

 

Werkzaamheden

 • Deelname aan in onderwijsprojecten en werkgroepen, bijvoorbeeld in de rol van secretaris of procescoördinator;
 • Analyseren van managementinformatie, bijvoorbeeld verslagen van studentevaluaties van het onderwijs;
 • Bijdragen aan onderwijsjaarverslagen van de opleidingen, herzieningsplannen van het UvH-onderwijsconcept en de midterm review 2022;
 • Ondersteuning van de Projectgroep Kwaliteitsafspraken;
 • Achterwacht voor administratieve en organisatorische werkzaamheden binnen de afdeling.

 

Kwalificaties

 • Afgerond academische masteropleiding, bij voorkeur in het domein Geesteswetenschappen of Sociale Wetenschappen;
 • Ervaring met onderwijsbeleid (bijvoorbeeld vanwege een relevante opleiding, door lidmaatschap opleidingscommissie, facultaire studentenraad of studentenorganisatie) is een pré;
 • Aantoonbare kennis van en interesse in de actuele onderwijsontwikkelingen, de accreditatiecyclus en de kwaliteitszorgprocessen binnen het wetenschappelijk onderwijs;
 • In staat om complexe materie te vertalen naar heldere, gestructureerde en goed leesbare analyses of notities;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • Maximaal 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Affiniteit met het humanisme.

 

Competenties

 • Analytisch en conceptueel vermogen met gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
 • Overtuigingskracht en resultaatgerichtheid;
 • Accuraat en integer;
 • Zelfstandig maar ook in teamverband kunnen werken.

 

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Deze functie is ingedeeld als beleidsmedewerker niveau 5 in het Nederlandse Universitaire Functie Ordening systeem (salarisschaal 9 conform CAO Nederlandse Universiteiten). Over het salaris betalen wij ook een eindejaarsuitkering (13e maand). 

Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren o.a. pensioenregeling bij het ABP, een ruime verlofregeling, ontwikkel/opleidingsmogelijkheden en flexibele werktijden. Deze arbeidsvoorwaarden zijn aan te vullen via het keuzemodel arbeidsvoorwaarden.

Ingangsdatum is bij voorkeur per 1 september 2021.

Voor meer informatie over deze vacature kan contact worden opgenomen met drs. Rune Meerman, Hoofd Onderwijs- en Studentenzaken (r.meerman@uvh.nl).

De eerste gespreksronde vindt plaats op 1 juli op de UvH en de tweede op 7 juli online of op de UvH. Een schrijfopdracht maakt deel uit van de selectieprocedure.

Dienstverband Tijdelijk dienstverband
Omvang functie Parttime
Indiensttreding 1 september 2021 (bij voorkeur)
Salaris € 2.920,= tot max. € 3.491,= bij volledige werktijd van 38 uur
Aantal posities 1
Uren 0,6 - 0,8 fte
Plaats Utrecht
Provincie Utrecht
Land Nederland
Referentienummer 2021/13
Gepubliceerd 08-06-2021
Uiterste datum 27-06-2021

Zurück zu Stellenangeboten